+46 705 67 66 94|info@allanwickberg.se

Min syfte är att avdramatisera och lugna ner det litet krampaktiga förhållande vi ofta har till teknikutveckling. Förhoppningsvis kan jag ge en del upplysning och exempel som gör digitaliseringen en smula mer begriplig.

Men jag vet inte allt, så jag ser gärna ett idéutbyte via kommentarer, eller direkt!

Internet är tyvärr fullt med troll, och kommentarer som inte håller god ton eller är osakliga rensas bort.

Men tråddrift är helt OK, i övrigt. Det är så nya infall uppkommer :).

Illustrationer och bilder (om inget annat sägs): Allan Wickberg

Porträttbild: Ellinor Collin, ellinorcollin.se

Basen är problemlösning som har med digitalisering av en verksamhet att göra.

Utgångspunkten är att inte ta något för givet. Problem kan vara likartade, men den som har dom är alltid unik. Standardlösningar har sin plats, men det är inte dom som ger konkurrensfördelar.

Rent praktiskt kan det yttra sig som exempelvis rådgivning, idéarbete, planering, analys, projekt, kravställning, testning, utbildning och liknande, beroende på vad det är för något som behöver göras.

Rena programmeringsuppdrag – det är alldeles för förföriskt att programmera, och det är inte där de stora problemen finns.

Såna som innebär rent upphandlingsansvar.

Generell resursförstärkning under längre tid, som borde göras av en anställd.

Rutinsysslor, om de inte är en del av ett mer strategiskt sammanhang.

Besöksadressen är här på nätet. Analogt håller jag till på Gotland och i Stockholm, men jag rör gärna på mig i hela landet (om jag får kostnaderna täckta).

Ja.

Jag har till och med FA-skattsedel, så om det är praktiskt så kan du även visstidsanställa mig – som privatperson, då – för ett projekt, till exempel.

Det finns inga färdiga paket, eftersom jag anpassar innehållet efter just ditt problem. Så det går inte att säga något om kostnaden innan vi har pratats vid och kartlagt uppdraget.

Timpris är inte särskilt meningsfullt i de här sammanhangen. Det som är väsentligt är vad som behöver göras, när det behöver bli klart och hur mycket det är värt att få det gjort.

Eftersom jag alltid vill börja med en helhetsbild, så är det ofta lämpligt att ta det i etapper. Då finns också bättre möjligheter att justera uppdraget efter hand – det kan ju bli både enklare eller svårare än vad som var känt från början.

I alla händelser kostar det inget att börja diskutera ett uppdrag – jag är alltid nyfiken på vad det finns för nya problem att lösa.

Till toppen